المواضيع الأخيرة
الساعة الآن
>صفحتنا على facebook
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم |
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم |
أفضل 10 فاتحي مواضيع
Genol | ||||
الملاك البرىء | ||||
◄♥♥ سحر العيون ♥♥► | ||||
ehab.pop | ||||
asmaa | ||||
شهيدة الحب الإلهى | ||||
Omar Fathy | ||||
elhour | ||||
No Name | ||||
هداية الرحمن |
زوارنا من أين؟
خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
+7
هداية الرحمن
hamsa
عيون القمر
elhour
الملاك البرىء
توأم الروح
بنت صاحبة الجلالة
11 مشترك
:: قهوة المنتدى :: بنات وبس
صفحة 1 من اصل 3
صفحة 1 من اصل 3 • 1, 2, 3
خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
مرحبا بكن عزيزاتى000وكل عام وانتن بخير0000000000
احببت تجربتنا البناتية السابقة كثيرا00رغم عدم اكتمالها00الا اننا لن نلتفت للخلف وسنبدا من جديد000اليس كذلك00؟؟
لذلك:عدت لتكرار التجربة طمعا منى فى زيادة التعارف بيننا00وتوطيد العشرة بين اقلامنا0
بشراكن0000العيد يقترب باستعداداته التى لاتؤرق احدا سوانا00فنحن فى كلا العيدين لابد ان نستقبله بما لذ وطاب من انواع الطعام000ونحن ايضا على صيام00اى ان ثوابنا مضاعف0
فكرت اننا جميعا سننشغل اثناء الايام القادمة فى هذه الاستعدادات00لذلك:عجلت بموضوعى كى الحق بمشاركتكن فلدى موضوعا خاصا فى نهاية الاسبوع000ربما يكون اخر موضوعات ماقبل العيد00لارى كيف تحتفلون بالعيد فى المنتدى00فهذا اول الاعياد لى بينكم0
-دعونا نتناقش فى لمساتكم البناتية على المنزل00فكل واحدة لاشك لديها لمسة خاصة تمارسها كل عيد00وهل هناك جديد فى هذه اللمسات ام هى متكررة على مر الاعياد000000؟
ايضا: لاانسى صاحبات الابداع المطبخى واصابعهن الماهرة التى تفتخر بها العائلة بالتاكيد00وماذا عن بعض الوصفات الجديدة المبتكرة التى تثير الشهية00وتسيل اللعاب00خاصة(عيد الاضحى)00حيث:-
تنتشر طرق عدة فى اعداد وشواء اللحوم0000الخ0
ولاشك عندى من وجود (اميرة الكفتة-وملكة للبوفتيك-وامبراطورة للكبدة000وغيرها من ملحقات المرحوم/المرحومة المذبوحين فداء نبى الله "اسماعيل"0
سانتظر ردودكن000وسابعث بتصنيفى انا الاخرى فى اول ردودى المسائية (باذن الله)0
احببت تجربتنا البناتية السابقة كثيرا00رغم عدم اكتمالها00الا اننا لن نلتفت للخلف وسنبدا من جديد000اليس كذلك00؟؟
لذلك:عدت لتكرار التجربة طمعا منى فى زيادة التعارف بيننا00وتوطيد العشرة بين اقلامنا0
بشراكن0000العيد يقترب باستعداداته التى لاتؤرق احدا سوانا00فنحن فى كلا العيدين لابد ان نستقبله بما لذ وطاب من انواع الطعام000ونحن ايضا على صيام00اى ان ثوابنا مضاعف0
فكرت اننا جميعا سننشغل اثناء الايام القادمة فى هذه الاستعدادات00لذلك:عجلت بموضوعى كى الحق بمشاركتكن فلدى موضوعا خاصا فى نهاية الاسبوع000ربما يكون اخر موضوعات ماقبل العيد00لارى كيف تحتفلون بالعيد فى المنتدى00فهذا اول الاعياد لى بينكم0
-دعونا نتناقش فى لمساتكم البناتية على المنزل00فكل واحدة لاشك لديها لمسة خاصة تمارسها كل عيد00وهل هناك جديد فى هذه اللمسات ام هى متكررة على مر الاعياد000000؟
ايضا: لاانسى صاحبات الابداع المطبخى واصابعهن الماهرة التى تفتخر بها العائلة بالتاكيد00وماذا عن بعض الوصفات الجديدة المبتكرة التى تثير الشهية00وتسيل اللعاب00خاصة(عيد الاضحى)00حيث:-
تنتشر طرق عدة فى اعداد وشواء اللحوم0000الخ0
ولاشك عندى من وجود (اميرة الكفتة-وملكة للبوفتيك-وامبراطورة للكبدة000وغيرها من ملحقات المرحوم/المرحومة المذبوحين فداء نبى الله "اسماعيل"0
سانتظر ردودكن000وسابعث بتصنيفى انا الاخرى فى اول ردودى المسائية (باذن الله)0
بنت صاحبة الجلالة- عضو فعال
- عدد الرسائل : 286
العمر : 34
الموقع : اكبر مدن ومراكز الشرقية الرائعة
العمل/الترفيه : كلاكيت(.....) ثورية بقلمى لاخر شذاه
تاريخ التسجيل : 23/10/2010
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
انا بصراحه معتقدش ان ليه لمسه معينه بس ايام ما قبل العيد مبطلعش م المطبخ وبحاول اريح ماما بقدر الامكان لكنى بعشق المطبخ وانى اعمل اكله سواء كانت حلوة او وحشه مش مهم ههههههههههه المهم انى افضل احط دة على دة واالف شويه بس عيبى النسيان مضيعنىىىىىىىىىىىىى مرة عملت كشرى اصفر ونسيت احط العدس هههههههههههههههههه بس دى مرة وعدت
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
شكرا يا قمر على الموضوع .اما بالنسبة لموضوع عيد الاضحى فالاضحية دى بتاعتى هههههههههههههه
نستمتع جدا لما تكون العائلة موجودة واقعد اتبل اللحم ونشويها سوا بتبقى جو جميل جدا
ان شاء الله انزل لكم من تتبيلاتى الخاصة جداااااااااااااااااااااااا ههههههه يارب تعجبكم
نستمتع جدا لما تكون العائلة موجودة واقعد اتبل اللحم ونشويها سوا بتبقى جو جميل جدا
ان شاء الله انزل لكم من تتبيلاتى الخاصة جداااااااااااااااااااااااا ههههههه يارب تعجبكم
ياهلا بالمغامرات المطبخية000000
اعذرننى لتاخرى فى الرد00فمع وجودى الا ان الشات اغرق اصابعى فى بحوره الغريقة000لذلك00تقبلوا اعتذارى0000
قد اضحكنى كثيرا التعليق الاول خفيف الظل00فقد كنت احسب ان لااحد لديه مغامرات بالمطبخ سواى00وقد اروى لكن الكثير من تلك الطرائف والمغامرات المشتركة بينى وبين صاحباتى عندما سكن معا بشقة اول اعوامنا الجامعية00ولكن دعونا لانخرج عن سياق العيد واحتفالنا به000وقد سعدت كثيرا00كثيرا بتعليق ملاكى واشكرها على مبادرتها الشجاعة فى(استطلاع الراى)والتى لم تات من كثيرات او على الاقل صاحبة المقال الفارة00وانتظر تتبيلاتك فانى اثق بها بعد اهدائك لى التتبيلة الاخيرة0
تقبلن شكرى واهتمامى وتقديرى0
قد اضحكنى كثيرا التعليق الاول خفيف الظل00فقد كنت احسب ان لااحد لديه مغامرات بالمطبخ سواى00وقد اروى لكن الكثير من تلك الطرائف والمغامرات المشتركة بينى وبين صاحباتى عندما سكن معا بشقة اول اعوامنا الجامعية00ولكن دعونا لانخرج عن سياق العيد واحتفالنا به000وقد سعدت كثيرا00كثيرا بتعليق ملاكى واشكرها على مبادرتها الشجاعة فى(استطلاع الراى)والتى لم تات من كثيرات او على الاقل صاحبة المقال الفارة00وانتظر تتبيلاتك فانى اثق بها بعد اهدائك لى التتبيلة الاخيرة0
تقبلن شكرى واهتمامى وتقديرى0
بنت صاحبة الجلالة- عضو فعال
- عدد الرسائل : 286
العمر : 34
الموقع : اكبر مدن ومراكز الشرقية الرائعة
العمل/الترفيه : كلاكيت(.....) ثورية بقلمى لاخر شذاه
تاريخ التسجيل : 23/10/2010
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
شكرا يا قمر اليك التتبيلة
(تتبيلة الريش والاضلاع)
بصل حسب كمية اللحم المراد تتبيله تقريبا 4
4 فصوص ثوم
2 طماطم
حزمة بقدونس وشبت
2 ليمون
بهارات لحمة
ملح -فلفل-جوزة الطيب-جنزبيل -رشه قرفة
ده كله بتبشريه بالمبشرة حتى الطماطم والبقدونس يتقطع كويس تفرميه يعنى وتعصرى الليمون عليه وممكن تبشريه
وتضعى اللحم يتبل فيه نص ساعة وبعد كدة تشويه
ممكن تضعى التتبيلة على اللحم المفروم
ممكن تقسمى اللحم المفروم بعد ما تتبلية شوية كفته وشوية تعملى طرب بالمنديل بتاع الاضحية
بتخدى قعة لحم على قطعة منديل بتكونى مقطعاه مربهات وتلفيه زى محشى ورق العنب واشوية وهيبقى تحفة
بالهنا والشفا تبقى ادعيلى
(تتبيلة الريش والاضلاع)
بصل حسب كمية اللحم المراد تتبيله تقريبا 4
4 فصوص ثوم
2 طماطم
حزمة بقدونس وشبت
2 ليمون
بهارات لحمة
ملح -فلفل-جوزة الطيب-جنزبيل -رشه قرفة
ده كله بتبشريه بالمبشرة حتى الطماطم والبقدونس يتقطع كويس تفرميه يعنى وتعصرى الليمون عليه وممكن تبشريه
وتضعى اللحم يتبل فيه نص ساعة وبعد كدة تشويه
ممكن تضعى التتبيلة على اللحم المفروم
ممكن تقسمى اللحم المفروم بعد ما تتبلية شوية كفته وشوية تعملى طرب بالمنديل بتاع الاضحية
بتخدى قعة لحم على قطعة منديل بتكونى مقطعاه مربهات وتلفيه زى محشى ورق العنب واشوية وهيبقى تحفة
بالهنا والشفا تبقى ادعيلى
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
تسلم الايادى
وشكرا للموضوع يا صاحبه الجلاله
وفيييييييييييين بئه لمساااااااتك
...........................................
واكيد اى بنت لازم بيكون ليها لمساتها الخاصه فالمطبخ
اما لمسااااااااتى انا ....فمش بيكلوا صوابعهم بس ... ده بيكلوا ايديهم كلها
هههههههه
وشكرا للموضوع يا صاحبه الجلاله
وفيييييييييييين بئه لمساااااااتك
...........................................
واكيد اى بنت لازم بيكون ليها لمساتها الخاصه فالمطبخ
اما لمسااااااااتى انا ....فمش بيكلوا صوابعهم بس ... ده بيكلوا ايديهم كلها
هههههههه
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
خلاص بدل بيكلوا ايديهم فدينا بأكلاتك يمكن ننفع ههههههههههه
مرحى00مرحى يابنات000000
اولا:اوحشتمونى كثيررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررا000حقا00حقا00اشتقت اليكن000ويعلم الله مدى لهفتى للمتابعة حسبما استطعت وانا بعيدا عن جهازى الحبيب سواء من صاحبتى او من جهاز غريب عن اصابعى التى تتجول سريعا فى خجل ثم لاتلبث ان تعود ادراجها مؤجلة الامر للقاء قريب عند عودتى التى لم تكمل الساعتين من الان000لذلك:سامحونى لتاخرى وتقصيرى0
والان:انستنى الاعذار ان اهنئكم تهنئة العيد00فكل عام وفتياتى الفاتنات الرائعات بخير وصحة وسعادة واخوة اكبر فاكبر العيد القادم وكل الاعياد(باذن الله)00فان لم يضمنا بنشا او مدرج00فصفحات المنتدى تحضتضن محبتنا واقلامنا التى ستحيا شاهدة على ذكريات حلوة نحب تذكرها عندما تبعدنا الحياة مرغمات0
لاادرى ماذا اصابنى000؟-لم كل هذا الاسهاب حول تاملات بعيدة00انه هذيان سن العشرين على مايبدو00دعونى اندمج فى اجابة تعليقاتكن000لاشك ان ملاكى لن تصدق كلمة شكر لى الا اذا جربت وصفتها000لذلك يؤجل هذا الرد000الا اننى اتفق معها انه طالما احتفظنا بايدينا وظلت تكتب00فلا شك اننا لم نذق طعما انسانا التهام اصابعنا التى لاتعترف بالادعاءات ولكن بالدلائل والبراهين00والان هل لديكى الدليل00لكن ارجوكى لاتاتينى باحدهم وترينى يده بلا اصابع00اريد دليلا يسيل لعابى ويحرك امعائى00وهذا عهد لحوريتى وجميع البنات ان اروى لكن جميع مغامراتى المطبخية الفاشلة قبل المقبولة00فانا اعترف اننى لم اصل لمرحلة الاصابع او حتى الاظافر00شرط ان تعلمونى جديدا فى عالم الطعام وان تجمعموا شملى بشهيتى الضائعة0
(اتفقنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا)0
والان:انستنى الاعذار ان اهنئكم تهنئة العيد00فكل عام وفتياتى الفاتنات الرائعات بخير وصحة وسعادة واخوة اكبر فاكبر العيد القادم وكل الاعياد(باذن الله)00فان لم يضمنا بنشا او مدرج00فصفحات المنتدى تحضتضن محبتنا واقلامنا التى ستحيا شاهدة على ذكريات حلوة نحب تذكرها عندما تبعدنا الحياة مرغمات0
لاادرى ماذا اصابنى000؟-لم كل هذا الاسهاب حول تاملات بعيدة00انه هذيان سن العشرين على مايبدو00دعونى اندمج فى اجابة تعليقاتكن000لاشك ان ملاكى لن تصدق كلمة شكر لى الا اذا جربت وصفتها000لذلك يؤجل هذا الرد000الا اننى اتفق معها انه طالما احتفظنا بايدينا وظلت تكتب00فلا شك اننا لم نذق طعما انسانا التهام اصابعنا التى لاتعترف بالادعاءات ولكن بالدلائل والبراهين00والان هل لديكى الدليل00لكن ارجوكى لاتاتينى باحدهم وترينى يده بلا اصابع00اريد دليلا يسيل لعابى ويحرك امعائى00وهذا عهد لحوريتى وجميع البنات ان اروى لكن جميع مغامراتى المطبخية الفاشلة قبل المقبولة00فانا اعترف اننى لم اصل لمرحلة الاصابع او حتى الاظافر00شرط ان تعلمونى جديدا فى عالم الطعام وان تجمعموا شملى بشهيتى الضائعة0
(اتفقنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا)0
بنت صاحبة الجلالة- عضو فعال
- عدد الرسائل : 286
العمر : 34
الموقع : اكبر مدن ومراكز الشرقية الرائعة
العمل/الترفيه : كلاكيت(.....) ثورية بقلمى لاخر شذاه
تاريخ التسجيل : 23/10/2010
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
لا انا زعلانة ولا وصفة تانيه اتكتبت وانتوا لسه مجربتوش وصفتى ولا ايه العيد خلص
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
لا ماتزعليش خالص ..احنا نقدر برده
بس اظاهر ان بنات المنتدى مالهمش فالمطبخ
انما انا زى ما قلتلك ايديهم على طوووووول هههههه
اصل الاكلات اللى بعملها كللها عارفنها اكيد بس فى لمسات بسيطه
يالا يا ستى خليكى انك خبيره المطبخ بتاعتنا ومنكم نستفيد
بس اظاهر ان بنات المنتدى مالهمش فالمطبخ
انما انا زى ما قلتلك ايديهم على طوووووول هههههه
اصل الاكلات اللى بعملها كللها عارفنها اكيد بس فى لمسات بسيطه
يالا يا ستى خليكى انك خبيره المطبخ بتاعتنا ومنكم نستفيد
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
لا لازم تقولى عن اسرارك انا مش متعمقة فى الطبخ عايزة استفيد منك
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
قد ننتقد جميعا وكل من يصنف نفسه تصنيفى باننى هاوية طبخ ولست محترفة 000سنجد الجميع يقولون كيف ذلك البنات لابد ان يحترفن كل مايخص المطبخ 00ولكن معظم جيلنا لم يعد يبالى بتلك المقولات فنحن جيل التيك واى والدليفرى ومع ان ذلك يعود بعضه الى ماوصلت ووصلت اليه البنات فالام تخاف عى فتاتها النار وخطر المطبخ والاب يفضل اكل الخارج اسهل واسرع بدلا من انتظار مبتدئة قد تنجح وقد تفشل0
برغم هذه الصورة التى وراء عزوف البنات عن المطبخ الا ان الحياة الجامعية واستقلال البنات جعلهن يبحثن عن فنون المطبخ ومرحه وخاصة وسط افتاءات البنات التى تفعل كما امها وهذه مفاراقات تعدد الثقافات والتى كنت اتمنى ان تشعل هذه الفقرة وتشيع الروائح الشهية تغطى المنتدى باكمله مثيرة باقى الاعضاء0
اخيرا:هاكم تصنيفى يابنات00اخبرتكم قبلا اننى هاوية بحضور امى ومحترفة بغيابها فانا الاكبر واللقب ليس اختياريا ولكنى احس بنشوة عندما لااجعل اخوي يشعران بغيابها حتى لو صنعت اصنافا غير مفضلة تفقدنى شهيتى لعدة وجبات هذا جانبى التقليدى لكن الاخر هو المفضل بالطبع وهو اصنافى المفضلة واسمها ابداعا ويسميها اخوتى تاليفا اما امى عك ولكنى اهمس لكم بانها غيرة لان اخوتى لاياكلون من طعامها قدر طعامى لكنها غيرة محببة لها بالطبع لاننى ساحمل عنها عبء اطعامهما وفتح شهيتهما التى لاتفتح بالرائحة ولكن بالفضول من المكونات العجيبة التى اخلط وساترك لكن المجال اى جانب تخترن وساصف لكن مايفعل وكنت اريد ان لااقترب من انفصامى وشيزوفرنيتى ولكن مابالى بالبخيلات فالامر سيصفصف على وملاكى وسمسمة التى افتتحت الفقرة بعدسها فى عصر اللحمة وحوريتى التى تركز على النتائج دون الاسباب ولن نمل الانتظار مهما حولتى التهرب فهو لعبتى وحدى0
برغم هذه الصورة التى وراء عزوف البنات عن المطبخ الا ان الحياة الجامعية واستقلال البنات جعلهن يبحثن عن فنون المطبخ ومرحه وخاصة وسط افتاءات البنات التى تفعل كما امها وهذه مفاراقات تعدد الثقافات والتى كنت اتمنى ان تشعل هذه الفقرة وتشيع الروائح الشهية تغطى المنتدى باكمله مثيرة باقى الاعضاء0
اخيرا:هاكم تصنيفى يابنات00اخبرتكم قبلا اننى هاوية بحضور امى ومحترفة بغيابها فانا الاكبر واللقب ليس اختياريا ولكنى احس بنشوة عندما لااجعل اخوي يشعران بغيابها حتى لو صنعت اصنافا غير مفضلة تفقدنى شهيتى لعدة وجبات هذا جانبى التقليدى لكن الاخر هو المفضل بالطبع وهو اصنافى المفضلة واسمها ابداعا ويسميها اخوتى تاليفا اما امى عك ولكنى اهمس لكم بانها غيرة لان اخوتى لاياكلون من طعامها قدر طعامى لكنها غيرة محببة لها بالطبع لاننى ساحمل عنها عبء اطعامهما وفتح شهيتهما التى لاتفتح بالرائحة ولكن بالفضول من المكونات العجيبة التى اخلط وساترك لكن المجال اى جانب تخترن وساصف لكن مايفعل وكنت اريد ان لااقترب من انفصامى وشيزوفرنيتى ولكن مابالى بالبخيلات فالامر سيصفصف على وملاكى وسمسمة التى افتتحت الفقرة بعدسها فى عصر اللحمة وحوريتى التى تركز على النتائج دون الاسباب ولن نمل الانتظار مهما حولتى التهرب فهو لعبتى وحدى0
بنت صاحبة الجلالة- عضو فعال
- عدد الرسائل : 286
العمر : 34
الموقع : اكبر مدن ومراكز الشرقية الرائعة
العمل/الترفيه : كلاكيت(.....) ثورية بقلمى لاخر شذاه
تاريخ التسجيل : 23/10/2010
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
على فكرة التهرب مش لعبتك لوحدك وكمان قصدك ايه بعدسها فى عصر اللحمه ههههههههههههههه اصلا موضوع الكشرى الاصفر ده كان من حوالى 6 سنين ايام ما كنت لسه داخله المطبخ لكنى دلوقتى هاويه حلويات بحب اخترع فيها جدااااااااا ودى حاجه من الحاجات اللى علمتها ومحدش يتريق ويقول انى بصور الاكل انا بس بصور اول حاجه من كل حاجه يعنى دى مثلا اول تورتايه اعملها لوحدى من الالف للياء فعشان كده صورتها
قولوا رايكوا بصراحه ومن غير مجاملات عشان نفيد بعض مش ننفخ بعض ههههههه
قولوا رايكوا بصراحه ومن غير مجاملات عشان نفيد بعض مش ننفخ بعض ههههههه
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
صاحبه الجلاله..لا مش تهرب خالص ولا حتى تركيز على نتائج دون اسباب بل بالعكس فالحالتين..بس يمكن لانى مش متعوده اوصف اكلات عموما لان زى ما قلت حاجات كلها عاديه يمكن اخترع فالحلويات اكتر زى سمسمه كدهههه
توأم الروح
هههههههه
شكلها حلو بس طبعا انا ما دوقتش فما اقدرش اقول غير ان شكلها حلو هههه ..بس انتى بتعملى حاجه وحشه برده
توأم الروح
هههههههه
شكلها حلو بس طبعا انا ما دوقتش فما اقدرش اقول غير ان شكلها حلو هههه ..بس انتى بتعملى حاجه وحشه برده
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
من شكلها باين عليها جامدة قوليلى بقى مكوناتها عايزة اعمل زيها
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
شكرا لزوقكوا طبعا بس بفضل الله كان طعمها حلو اوى اما المكونات يا ملاك سهله خالص
مقادير الكيكه
2 كوب دقيق تورته(او دقيق فاخر) يعنى حوالى نص كيلو
كوبه سكر
معلقه سمنه
4بيضات
كيس بيكنج باودر
كوب زبادى
فانيليا
وممكن تشترى كيكه جاهزو وهتبقى حلوة برضه
التزويق ب
شيكولاته
كريم شانتيه
كريز
فارماسيه
مقادير الكيكه
2 كوب دقيق تورته(او دقيق فاخر) يعنى حوالى نص كيلو
كوبه سكر
معلقه سمنه
4بيضات
كيس بيكنج باودر
كوب زبادى
فانيليا
وممكن تشترى كيكه جاهزو وهتبقى حلوة برضه
التزويق ب
شيكولاته
كريم شانتيه
كريز
فارماسيه
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو تبدو شهية ومتعددة الاذواق فتجمع بين الكريما والشيكولا وانا عاشقة للاولى وعن التقييم النهائى فانا اتفق ان اللسان هو الحاكم الاخير فى اى لعبة مطبخية00فاجمعى افكارك على يوم مقابلة تحت البنش لكى لايتجمع عليها سوى لجنة التحكيم فقط لاعطائك لقب ملكة الحلويات00رغم شكى فى بقائها للان00فشكلها يوحى انها من النوع الذى لايقاوم وسريع التصدير لهيئة الصرف00بالطبع انا اداعبك ياسمسمتى حتى بحديثى عن العدس الذى افتتحتى به موضوع اللحوم رغم تقديرى للاول00فقط عندما تمطر لحما فامطرينا معها وهذا لايمنع اعجابى بخفة ظلك فى تناول النقيضين التى قدمتهما عبر مطبخى المتواضع0
اخيرا ياعزيزتى وبدون نفخ:ارجو الا تكتفى بالكريز فقط ومن الصحى الاستعانة ببعض الفواكه مثل الفراولة اوالموز الذى اوانه الان00ايضا الفرمسيه وجوز الهند والزبيب من مكملات التزيين بحسب الحاجة00وساخبرك ببدعة ابتكرتها جدتى واحببتها00كان يباع فى طفولتنا حلوى تسمى الشكوبن وربما مازالت00لاادرى00المهم ضعى منها بالوان مختلفة وشاهدى شكلا اخر00وادعيلى0
اترون يابنات هذا هو النشاط والا فلا(عملى ونظرى)واحسنت بوضع الصورة00ربما تثير غيرة البعض0
اخيرا ياعزيزتى وبدون نفخ:ارجو الا تكتفى بالكريز فقط ومن الصحى الاستعانة ببعض الفواكه مثل الفراولة اوالموز الذى اوانه الان00ايضا الفرمسيه وجوز الهند والزبيب من مكملات التزيين بحسب الحاجة00وساخبرك ببدعة ابتكرتها جدتى واحببتها00كان يباع فى طفولتنا حلوى تسمى الشكوبن وربما مازالت00لاادرى00المهم ضعى منها بالوان مختلفة وشاهدى شكلا اخر00وادعيلى0
اترون يابنات هذا هو النشاط والا فلا(عملى ونظرى)واحسنت بوضع الصورة00ربما تثير غيرة البعض0
بنت صاحبة الجلالة- عضو فعال
- عدد الرسائل : 286
العمر : 34
الموقع : اكبر مدن ومراكز الشرقية الرائعة
العمل/الترفيه : كلاكيت(.....) ثورية بقلمى لاخر شذاه
تاريخ التسجيل : 23/10/2010
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
عندك حق الفاكهه مهمه جدا للتزيين بس التنويع مطلوب وانا اصلا مبحطش شكل معين انا بعمل وزى ما يطلع ههههههههه
على فكرة انتوا حمستونى اوى وهعمل شاتوه وهصورلكوا حته كفايه عليكوا ههههههههههه ادعوا بقى يطلع حلو هههههههههههههه
على فكرة انتوا حمستونى اوى وهعمل شاتوه وهصورلكوا حته كفايه عليكوا ههههههههههه ادعوا بقى يطلع حلو هههههههههههههه
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
ان شاء الله هجربها بس بتحطى كيس البيكنج بودر كله
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
شااااااااااااتوه
لا انا عاوزه ادوق بئه
بس عندى تعليق ليكى يا سمسمه
دقيق التورته بيكون عليه مقاديره يعنى مش بنحط عليه غير بيض وكوب ماء بس ..يعنى بيكون عليه البودر والفانيليا والسكر ..ولو هنحط كل المقادير دى يبقى دقيق عادى مش دقيق تورته بئه ...اما السمنه فاللى اعرفه ان التورته مش بيتحط عليها سمنه
بصى ده اللى اعرفه وبعمل عليه على طول ولسه اخر مره من يومين
لكن الطريقه دى جديده عليه....
تقبلى تعليقى
لا انا عاوزه ادوق بئه
بس عندى تعليق ليكى يا سمسمه
دقيق التورته بيكون عليه مقاديره يعنى مش بنحط عليه غير بيض وكوب ماء بس ..يعنى بيكون عليه البودر والفانيليا والسكر ..ولو هنحط كل المقادير دى يبقى دقيق عادى مش دقيق تورته بئه ...اما السمنه فاللى اعرفه ان التورته مش بيتحط عليها سمنه
بصى ده اللى اعرفه وبعمل عليه على طول ولسه اخر مره من يومين
لكن الطريقه دى جديده عليه....
تقبلى تعليقى
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
دقيق التورته السايب بيتحط عليه كل حاجه هو بس بيبقى عليه السكر وبيكنج بودر بس انتى بتزودى عشان تبقى مسكرة اما الدقيق اللى بيتباع معلب زى بتاع ماى وى والحاجات دى بنحط بيض بس
اما السمنه فالكيكه الاسفنجيه مش بنحط عليها سمنه وبنكتر فى البيض والعاديه بنحط حوالى نص كبايه
انا حطيت معلقه واحده بس عشان تبقى اسفنجيه زى ما بتقولى
وبرضه دى المعلومات اللى عندى وماشيه بيها
اما السمنه فالكيكه الاسفنجيه مش بنحط عليها سمنه وبنكتر فى البيض والعاديه بنحط حوالى نص كبايه
انا حطيت معلقه واحده بس عشان تبقى اسفنجيه زى ما بتقولى
وبرضه دى المعلومات اللى عندى وماشيه بيها
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
دة الشاتوه وصدقونى جميل جدا بس الموبايل صينى فالتصوير مش موضح اوى و مش هتدوقوا هههههههههههه
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
ههههههههههه
شكله حلو ...الطريقه بئه....بس همه مش يدوقوا ..انا بس هههه
بس معلشى استحملينى
انا باستخدم دقيق التورته السايب وبيبقى مسكر يعنى مش محتاج اضافات وزى ما قلتلك بيض وكوب ماء بس وكانت كويسه جدا جربى ..وعلى كميه الدقيق دى (نص كيلو دقيق تورته)حطى خمس بيضات وكوبايه ماء بس وشوفى الفرق وابقى قوليلى
مش تنسى طريقه الشاتوه
ولو بتعملى بلح الشام قوليلى طريقتك اشوفها زى بتاعتى ولا احسن (اكيد احسن)
شكله حلو ...الطريقه بئه....بس همه مش يدوقوا ..انا بس هههه
بس معلشى استحملينى
انا باستخدم دقيق التورته السايب وبيبقى مسكر يعنى مش محتاج اضافات وزى ما قلتلك بيض وكوب ماء بس وكانت كويسه جدا جربى ..وعلى كميه الدقيق دى (نص كيلو دقيق تورته)حطى خمس بيضات وكوبايه ماء بس وشوفى الفرق وابقى قوليلى
مش تنسى طريقه الشاتوه
ولو بتعملى بلح الشام قوليلى طريقتك اشوفها زى بتاعتى ولا احسن (اكيد احسن)
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
رد: خاص جدااااااااا(للبنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااات)
ياحببتى يظهر انى مقدرتش اوصل المعلومه كويس
انا بحط السكر والحاجات دى لانى بخلط دقيق تورته سايب مع فاخر
والتورته مش بيتحط لها سمنه زى ما قلت عشان تبقى اسفنجيه
اما الشاتوه طريقته
المقادير
2كوب دقيق فاخر
كوب سكر
كوب لبن رايب (مش زبادى)
3معالق كاكاو خام
3بيضات
فانيليا
نص كيس بيكنج بودر
الطريقه
هنضرب السكر واللبن والكاكاو لحد ما يدوب السكر وبعدين نحجز كوب من الخليط ونحطه فى التلاجه
نضرب البيض والفانيليا مع الخليط الباقى(اللى متشلش)
نحط الخليط على الدقيق والبيكنج بودر وزى اى كيكه وندخلها الفرن
اول ما تطلع نقسمها نصين ونحشيها بنص الكبايه المتشاله والنص التانى نغطى بيه الكيكه من برة وتدخل التلاجه اقل حاجه ساعتين
وهو دة الشاتوة او الشوكليت كيك
اما بلح الشام
بعاير كبايتين ميه وعليهم معلقتين زيت ع النار ولما الميه تغلى بكون ناخله حوالى كبايتين ونص دقيق نزود بالدقيق ع الميه حبه حبه ونقلب ولما يتشرب الدقيق ويبقى السمك زى البسكوت تقريبا بشيله من النار وبرب بيضه صغيرة عليه واقلب وبسويه بالمكنه او القمع زطبعا بيكون الشربات جاهز
انا نفسى نفيد بعض كده عشان نوصل لاحسن طريقه وكلنا نبقى شطار
احنا لازم نجرب ونستفيد من بعض
انا بحط السكر والحاجات دى لانى بخلط دقيق تورته سايب مع فاخر
والتورته مش بيتحط لها سمنه زى ما قلت عشان تبقى اسفنجيه
اما الشاتوه طريقته
المقادير
2كوب دقيق فاخر
كوب سكر
كوب لبن رايب (مش زبادى)
3معالق كاكاو خام
3بيضات
فانيليا
نص كيس بيكنج بودر
الطريقه
هنضرب السكر واللبن والكاكاو لحد ما يدوب السكر وبعدين نحجز كوب من الخليط ونحطه فى التلاجه
نضرب البيض والفانيليا مع الخليط الباقى(اللى متشلش)
نحط الخليط على الدقيق والبيكنج بودر وزى اى كيكه وندخلها الفرن
اول ما تطلع نقسمها نصين ونحشيها بنص الكبايه المتشاله والنص التانى نغطى بيه الكيكه من برة وتدخل التلاجه اقل حاجه ساعتين
وهو دة الشاتوة او الشوكليت كيك
اما بلح الشام
بعاير كبايتين ميه وعليهم معلقتين زيت ع النار ولما الميه تغلى بكون ناخله حوالى كبايتين ونص دقيق نزود بالدقيق ع الميه حبه حبه ونقلب ولما يتشرب الدقيق ويبقى السمك زى البسكوت تقريبا بشيله من النار وبرب بيضه صغيرة عليه واقلب وبسويه بالمكنه او القمع زطبعا بيكون الشربات جاهز
انا نفسى نفيد بعض كده عشان نوصل لاحسن طريقه وكلنا نبقى شطار
احنا لازم نجرب ونستفيد من بعض
توأم الروح- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1008
العمر : 33
العمل/الترفيه : النت
تاريخ التسجيل : 06/04/2009
elhour- عضو فعال
- عدد الرسائل : 1597
العمر : 33
الموقع : Zagazig
العمل/الترفيه : Student
تاريخ التسجيل : 28/10/2009
صفحة 1 من اصل 3 • 1, 2, 3
:: قهوة المنتدى :: بنات وبس
صفحة 1 من اصل 3
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أكتوبر 20, 2017 2:54 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» (((( خـطـة الشـيـطـان! ))))
السبت أكتوبر 07, 2017 7:00 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» (أسرار خطيرة جداً ممنوعة من التداول:لخفايا ما يحدث لمصر والعرب!الآن)
الأحد سبتمبر 03, 2017 8:12 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب محمد فريد زكريا: رسالة للشعب: في غفلتنا نجح مخطط إبادة شعب مصر!
الأحد يوليو 30, 2017 5:08 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب/ محمد فريد زكريا: (يكشف للشعـب!وللتاريخ؟) كيف دمرت مصر!وطوق شعبها بالفقر!)
الأحد يوليو 30, 2017 5:06 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب محمد فريد زكريا: رسالة للشعب: في غفلتنا نجح مخطط إبادة شعب مصر!
الأحد يوليو 30, 2017 5:05 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» اسرار خطيرة جداً لمخطط إبادة 93 مليون مصري أو تشتتهم لتدمير المنطقة!
الأحد يوليو 16, 2017 5:56 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» تمالى بينسانى
الأحد أغسطس 28, 2016 10:03 pm من طرف hany4445
» قصيدة صرخة وطن
الأحد أغسطس 28, 2016 3:03 am من طرف hany4445
» ( نعم أسقطوا الطائـرة الروسية بقنبلـة!فأكشفهم يـا ريـس!)
الجمعة نوفمبر 20, 2015 10:30 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» ((( العـبقرية العربية هي الحـل! )))
الجمعة نوفمبر 20, 2015 12:06 am من طرف النائب محمد فريد زكريا
» !!! (مـفـاجــآت مـذهــلـة ـ لـن تصـدقـونـهــا! ـ عـن طـيـبـة! وعـبـقـريــة العـرب!) !!!
الجمعة أكتوبر 30, 2015 10:38 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» يـا شعب مصر:المياه ستصبح أغلي من البنزين!نص أوامـر أوباما!في زيارة أثيوبيا
الأربعاء أكتوبر 07, 2015 10:32 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب/ محمد فريد زكريا:أمريكا منعت مشروعنا لمحور قناة السويس1984والآن ذو عائد 350 مليار دولار سنوياً!
السبت أغسطس 08, 2015 1:46 am من طرف النائب محمد فريد زكريا
» (( من قتل القادة العرب؟؟! ))
الثلاثاء أبريل 14, 2015 10:14 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» الخليجيون للمطابخ
الثلاثاء مارس 17, 2015 8:02 am من طرف nikkigib
» النائب/ محمد فريد زكريا: نبـايـع!ونطالب القادة العرب بمبايعة الملك/ سلمـان زعيماً للعرب!)
السبت يناير 24, 2015 10:37 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب/ محمد فريد زكريا: يا الـله! ويا رسول الـله! أنقذوا العرب من هذا الـذل والعــار
الإثنين ديسمبر 29, 2014 10:33 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» النائب محمد فريد زكريا:أسرار مذهلة عن تأمر أمريكا علي العرب! والصين!وروسيا!
الأربعاء ديسمبر 24, 2014 10:06 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا
» (عاجل من خادم الشعب إلي الرئيس!)
الثلاثاء نوفمبر 18, 2014 5:45 pm من طرف النائب محمد فريد زكريا